Jdi na obsah Jdi na menu
 


Spartak Hluk - FC ELSEREMO Brumov 2:3 na pen.

Hluk -  neděle 6.9.2015 -tráva-oblačno 19 stupňů, větrno - rozhodčí Bartoň  

Spartak Hluk - FC ELSEREMO Brumov 2:2   (1:0) na penalty 2:4

Branky a asistence:  75´ vlastní Prudík (Hluk), 94´Dan Mana (Tomáš Pjajko), pokutové kopy proměnili: Adam Pecha, Štěpán Dorňák, Ondra Polách a Kuba Struhař, 

Sestava: Tomáš Pjajko - Jakub Struhař, Ondra Polách, Zdeněk Kolínek (67´ Štěpán Dorňák), Marek Filák - Jirka Vítek, Dan Zvoníček, Pepa Kolínek (59´Michal Martinka) – Matěj Kubiš, Dan Mana (C), Adam Pecha.  

Trenéři: Franta Machů a Ivan Pecha Vedoucí: Tomáš Doležal

V 5. kole jsme zajížděli k dalšímu mistrovskému zápasu do Hluku. Tam na nás čekalo nezvykle široké hřiště a velmi nepříjemný vítr. Další nepříjemný faktor pro nás byl zřejmý už při rozcvičování obou mužstev-naši borci byli tak o hlavu (v lepším případě ☺) menší. Taky jsme se nacházeli v jiné váhové kategorii...Zkrátka hráči Hluku byli pěkně urostení chlapíci.

První poločas jsme hráli proti větru. Domácí nás hned zatlačili a využili jak větru, tak svých fyzických předností. Nezmohli jsme se ani na pořádný odkop. Prohrávali jsme souboje a gól v naší síti visel ve vzduchu. Naštěstí domácí této své jasné převahy nedokázali využít. Když už to vypadalo, že poločas přežijeme bez úhony, propadl míč v naší obraně a útočník domácích prostřelil brankáře Toma Pjajka. Víc už se toho v prvním dějství nestalo.
V kabině se naši borci uklidnili a uvědomili si, že teď už budou hrát jen proti soupeři a ne proti větru.
Druhý poločas začal zcela jinak, než probíhal ten první. Najednou nás bylo plné hřiště, v soubojích jsme byli důraznější a taky domácí pocítili, že jim nakopávané míče proti silnému větru nebudou nic platné. Naopak i my jsme využili síly větru. Měli jsme několik slibných šancí, ale bohužel bez efektu. Patnáct minut před koncem nám pomohla štěstěna. Míč směřující na nabíhajícího Adama Pechu nakopl domácí hráč tak "šikovně", že přehodil i svého brankáře. To ale nebylo vše. Domácí byli tímto otřeseni a my jsme měli hned další obrovskou šanci v podání Dana Zvoníčka, bohužel tato zůstala neproměněná. Dál jsme ale byli aktivní a z našich hráčů byla cítit chuť po vítězství. Těsně před koncem podnikli domácí jeden z mála útoků k naší brance. Nakopli míč k naší šestnáctce a po nedorozumění brankáře a stopéra doklepl domácí hráč míč do prázdné branky. Už to vypadalo, že si odvezeme z Hluku první prohru, ale po faulu domácích jsme dostali šanci v nastaveném čase zahrávat trestný kop. Všichni hráči se nastěhovali do šestnáctky domácích, míč rozehrál Dan Zvoníček a tento se odrazil ke gólmanovi Tomovi Pjajkovi, který se vydal podpořit naši ofenzívu. Tomáš si míč zpracoval na prsa a poslal ho před branku na nekrytého kapitána Dana Manu a ten zblízka vyrovnal. Naše radost neznala mezí, zato domácí běsnili a spílali sudímu, že měl ukončit už před tím zápas, pak zase, že byl ofsajd...atd. Gól ale platil a šlo se na penalty. Naši borci se ani jednou nemýlili a v pořadí: Adam Pecha, Štěpán Dorňák, Ondra Polách a Kuba Struhař rozvlnili síť za zády domácího brankáře. Naopak Tom Pjajko dál pokračoval ve svém  výtečném vystoupení a hned druhou penaltu lapil a čtvrtou domácí hráč kopl jen do tyče. Zápas jsme tedy vyhráli 3:2 na penalty, ale víc těší nasazení hráčů po celý zápas a víra ve své schopnosti i proti fyzicky vyspělejšímu soupeři. Nezbývá než dál na sobě makat, protože další zápasy budou neméně náročné.